Talli, Falko en Veerle tussen de doeken (foto 2013)

Hoi, ik ben Talli Los. Moeder van drie schatten van kinderen, Falko (mei 2011), Veerle (maart 2013) en Leopold (november 2019), die graag en met veel liefde door zowel mij als door mijn partner gedragen worden.

Hoe ik met dragen in aanraking ben gekomen? Nou, om eerlijk te zijn, ik weet niet beter. Ik ben zelf de oudste van vier en alle vier zijn wij gedragen. Zelf weet ik nog goed dat mijn jongste broertje werd gedragen in een ringsling.
Met diezelfde ringsling heb ik zelf ook voor het eerst gedragen. Mijn kinderen…? Nee, de kat! Als 11-jarige heb ik de katten regelmatig rondgedragen in de ringsling van mijn moeder.

Toen mijn zus moeder werd, heeft ze een rekbare doek gekregen. Die is vanzelfsprekend naar ons toe gekomen toen ik zwanger was van de eerste en hij is veel gebruikt de eerste zeven maanden. Falko leefde toen haast op mijn buik. Maar met 8 kilo vond ik dat op een gegeven moment wel te zwaar worden. Voor kerst heb ik toen mijn eerste geweven doek gekregen en mijn eerste draagjas. Sindsdien heb ik al de nodige doeken gehad en inmiddels is de stash (alle draagonderdelen), die zo wel privé wordt gebruikt, als ook deel uitmaakt van DraagPracht, stevig door gegroeid en verhuren we een groot deel via DraagUitleen.Bewaren

Talli met Leopold in doek (2019)

Doordat het zo fijn was, gingen we vaak als gezin op pad met één of beide kinderen in een draagdoek, soms zelfs dubbel dragend. Hierdoor werd ik al snel in mijn omgeving gezien als “de vraagbaak” op draag gebied en kreeg geregeld vragen hierover. Het logische vervolg was, om daadwerkelijk Draag(doek)consulent te worden.
In september 2013 heb ik dan ook de cursus Draag(doek)consulent I gedaan bij het Instituut voor Hechting en sindsdien ben ik gekwalificeerd om draag(doek)consulten te geven en ben ik ook lid van de Vereniging van draagdoekconsulenten.

Sinds die eerste opleiding in 2013 staat voor mij bijscholing centraal, omdat ik steeds meer wil weten om zo de vragen van klanten steeds beter en (als het even kan wetenschappelijk) onderbouwd te kunnen beantwoorden. Variërend van het dragen van prematuren, of klompvoetjes tot het onderhoud van doeken. Wil je weten wat ik in de tussentijd allemaal gedaan heb? Kijk dan eens in mijn Draag CV.