In het begin van de Coronavirus-periode was het niet meer mogelijk om live consulten te geven en hebben we de online-consulten in het leven geroepen. Inmiddels kunnen we weer redelijk normale consulten geven en is dit minder nodig. Echter kunnen er altijd redenen zijn, om alsnog voor online te kiezen en daarom willen we deze optie blijven aan bieden.

Hoe werkt het?
Nadat we je aanvraag voor een consult hebben ontvangen, dit kan via mail, whatsapp, pm, of telefonisch, neem ik contact met je op, om te kijken wat voor jullie passend is en maken we afspraken over het vervolg.
Als blijkt dat we kiezen voor een online-consult, wordt er afhankelijk van de hulpvraag een consult-pakket klaar gemaakt en kan deze opgehaald worden. Daarna kunnen we het online-consult houden.
Is een consult-pakket niet nodig, dan wordt gelijk de afspraak gemaakt voor een online-consult.

Wat zit er in een consult-pakket?
Dit wordt aangepast aan je hulpvraag. Maar je kunt denken aan:
– draagpop
– draagdoeken
– dragers/draagzakken
– ringslings
Hoeveel er in zit en wat het is, zal dus situatieafhankelijk zijn en in het telefoongesprek zal ik een inschatting maken over wat we gaan gebruiken.
Om te zorgen dat dit zo veel mogelijk contactloos verloopt, zal je per mail/chat een link ontvangen om contactloos de borg voor jouw pakket te kunnen betalen. Het exacte bedrag van de borg is afhankelijk van de inhoud. Je kunt hierbij denken aan een bedrag tussen de 100 en 300 euro (de reguliere borg bij verhuur is hoger). Nadat je de materialen weer in goede staat hebt ingeleverd, trekken we de kosten van het consult van de borg af en storten het restant terug.
Wil je aansluitend aan het consult een product huren, dan verrekenen we naast de consultkosten ook de reguliere borg en huur prijs van DraagUitleen.

Het lenen van het consult-pakket kost, naast de borg, niets extra.
Wel gelden de volgende aanvullende voorwaarden:

  • er is reeds een consult gepland en deze vindt ook plaats,
  • bij het voorgesprek ben je eerlijk over je eigen gezondheidssituatie mbt de door de overheid aangegeven symptomen van het coronavirus. Mocht er na het voorgesprek iets veranderen, neem je zo spoedig mogelijk contact met ons op om te overleggen,
  • het consult-pakket wordt opgehaald en ingeleverd op de vooraf afgesproken dagen.
  • alle producten worden compleet en in goede staat weer ingeleverd,
  • bij aansluitend huren, vervallen voor dat product deze aanvullende voorwaarden en gelden vanaf dan onze reguliere voorwaarden en prijzen.

Wat heb je zelf nodig om deel te kunnen nemen aan een online-consult?
Bij voorkeur een tablet, laptop of pc met camera en internet verbinding. Een telefoon is wel mogelijk, maar dan is het voor jou moeilijker om te zien wat wij voordoen.

Daarbij is het van belang dat je ruimte genoeg hebt voor de camera om zelf aan de slag te gaan met het dragen en dat je ver genoeg van de camera kunt staan, dat wij kunnen zien hoe het gaat.

Zorg er voor dat je het apparaat/de camera ter hoogte van jouw romp fixeert en dat je van je hoofd tot je heup zichtbaar bent. (zie afbeelding). Dit is van belang, zodat ik goed mee kan kijken met wat je doet en hoe alles er uit ziet. Alleen dan kan ik jullie echt helpen.

Kosten voor een online-consult?
Net als voor onze normale consulten hanteren we voor de online consulten een uurtarief, waarbij we afrekenen per kwartier, met een minimum van een half uur. Bij consulten met één deelnemer reken we €40,- per uur (€10,- per kwartier), voor twee deelnemers reken we €50 euro per uur (€12,50 per kwartier) Voor duo consulten hebben we een gereduceerd tarief omdat is gebleken, dat het oefen zelf een voor een moet, omdat ik anders niet goed kan zien wat je doet. Daardoor zal dit wat langer duren. Wel kunnen jullie samen de voorbeelden en algemene informatie zien, waardoor het niet letterlijk een dubbel een een op een consult is. (normaal gesproken zou een duo consult 60 euro per uur kosten) bij meer dan 2 deelnemers kijken we graag samen naar de haalbaarheid hiervan en zullen we dan een prijs bepalen.

Net zoals na onze normale consulten krijg je na afloop een goodiebag. In het geval van een consult-pakket, krijg je deze mee bij het inleveren van het pakket. In alle andere gevallen zullen we onderling overleggen wat handig is.