Een rekbare draagdoek is voor iedereen een toegankelijk begin in de wereld van draagdoeken. Als je een rekbare draagdoek koopt, zal je vaak op de verpakking een gewicht zien staan, bijvoorbeeld ‘tot 15 kilo’.

Dat wil zeggen, dat de stof getest is tot 15 kilo. Maar of het nou echt fijn is om er 15 kilo mee te dragen? Als het niet meer comfortabel is, of niet meer veilig aanvoelt, dan ben je toe aan wat anders.

Let op: met deze doeken knoop je eerst vóór, voordat je er je kind in doet. Je moet je doek vooraf wel strak knopen, omdat hij anders teveel uitzakt. Hoe strak dat voor jou is en voor het merk doek, moet je ervaren. Zorg dat je met je kin vrij kunt bewegen, maar dat je een kus kan geven op het voorhoofd van je kind.

Maten:

Rekbare draagdoeken gaan meestal in de maten S, M of L. Het kan wisselend zijn per merk welke maat jij nodig hebt. Vaak is een kledingmaat vermeld bij de maat. Als je twijfelt, kan je beter een maat groter pakken en die dan nog een keer rond je middel doen, dan dat je geen fatsoenlijke knoop kunt leggen. Je kan namelijk of op je rug of op je buik afknopen.

Knoop:

Bij rekbare doeken is eigenlijk maar een goede, ergonomische knoop. Je draagt je kind hiermee op je buik. Rugdragen met een rekbare doek wordt sterk afgeraden, omdat je kind achterover uit de doek kan vallen als hij zich te ver strekt. De geëigende knoop heeft 3 lagen stof over je kind heen. Houdt hier dan ook rekening mee bij warm weer.

 

Voor een overzicht van verschillende merken met vanaf prijs, materialen en websites zie: Rekbare doeken > Merken

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren