Voor het dragen zijn er net als bij de meeste vervoermiddelen genoeg accessoires te koop. Sommige zijn handig en weer andere zijn meer voor de show. Uiteraard zijn er vaak ook weer verschillende uitvoeringen. Keuze zat dus.
Om te beginnen is alleen een drager of doek voldoende. Draag je veel buiten en wandel je ook veel bij minder mooi weer, dan kan het handig zijn om een passende draagjas of poncho te kopen. Draag je vooral in en om het huis of alleen met mooi weer, dan heb je die natuurlijk niet nodig.

draagjassen:

Een draagjas is een jas die je veilig over jou en je kind heen kunt dragen. Sommige kunnen alleen met je kind op de buik. Andere alleen als je kind op je rug zit. Bij de meeste kun je echter zowel op je buik als op je rug dragen. Er zijn jassen met vaste tussenstukken en jassen waar je met ritsen een los tussenstuk in zet. Bij een draagjas doe je altijd je kind eerst in een draagsysteem en daarna trek je de jas aan. Als je de jas uit doet, kan je kind in het draagsysteem blijven. Niet alleen is er veel keus in kleuren, maar ook in modellen, pasvormen en warmte van de jassen. Wil je er een proberen? Kijk dan eens bij onze verhuur op DraagUitleen.

draagcovers:

Bij een draagcover draag je je kind over je eigen jas en je doet de cover over je kind als een soort deken. De vorm is zo, dat de voeten ook in de draagcover komen te zitten. Doordat je bij een draagcover beide je eigen jas aan hebt, is het contact tussen jou en je kind wel minder. Wil je er een proberen? Kijk dan eens bij onze verhuur op DraagUitleen.

draagponcho:

Een draagponcho werkt hetzelfde als een draagjas, alleen dan in de vorm van een poncho. Wil je er een proberen? Kijk dan eens bij onze verhuur op DraagUitleen.

regen draagponcho:

Een draagponcho van regenjas-stof voor jou en je kind. De capuchon voor je kind is ingebouwd en er is meestal een voorop en een achterop. Dan kun je dus zowel buik- als rugdragen. Ze werken vaak met drukknoopjes en elastiek. Over het algemeen zijn ze niet zo warm, vergelijkbaar met een regenjas. Wil je er een proberen? Kijk dan eens bij onze verhuur op DraagUitleen.

beenwarmers:

Over het lichaam van het kind zit een doek of drager die een extra laag kleding vormt, maar de benen steken uit. Om de benen ook lekker warm te houden, kan je beenwarmers gebruiken. Vaak worden ze ook wel ‘babylegs’ genoemd.

draagtassen:

Als je je kind op je buik geknoopt hebt, kan je nog prima een rugzak dragen. Als je je kind echter op je rug hebt geknoopt, wat dan? Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo zijn er draagtassen, die je over je schouder knoopt, maar ook die je bijvoorbeeld om je midden of als een soort rugzak op je buik knoopt. Als de lengte van de banden het toestaat, dan kun je ook op meerdere manieren dragen met dezelfde tas.
Sommige tassen hebben aan de ene kant een lange band en de andere kant ringen, vergelijkbaar met een ringsling. Verder zijn er ook heuptasjes die je om je middel knoopt, of, als je een drager/draagzak hebt, aan je drager/draagzak vast kunt maken.
Bij vrijwel alle draagtassen knoop je de tas om, nadat je je kind hebt ingeknoopt.
Zoek en probeer hierbij vooral wat voor jou prettig werkt.

spiegels:

Wanneer je je kindje op je rug draagt kan je niet zo makkelijk z’n gezichtje zien. Daarvoor zijn er spiegeltjes te koop, die aan een ketting vast zitten.

strikmutsjes/petjes:

Met je kindje in een draagsysteem is het lichaam bedekt met een extra laag stof, maar net als de benen, laat dit het hoofdje onbedekt. Aangezien een kind veel warmte verliest via het relatief grote hoofd, kan het verstandig zijn dit met een mutsje te beschermen bij koud weer. Bij felle zon kan een petje helpen tegen de warmte en de UV-straling van de zon. Let wel op de lichaamstemperatuur van je kindje door regelmatig in de nek te voelen. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren