Over mij


Talli tussen de doeken

Hoi, ik ben Talli Los. Moeder van twee schatten van kinderen, Falko (mei 2011) en Veerle (maart 2013), die beiden graag en met veel liefde door zowel mij als door mijn partner gedragen worden.


Hoe ik met dragen in aanraking ben gekomen? Nou, om eerlijk te zijn, ik weet niet beter. Ik ben zelf de oudste van vier en alle vier zijn wij gedragen. Zelf weet ik nog goed dat mijn jongste broertje werd gedragen in een ringsling.
Met diezelfde ringsling heb ik zelf ook voor het eerst gedragen. Mijn kinderen...? Nee de kat! Als 11-jarige heb ik de katten regelmatig rondgedragen in de ringsling van mijn moeder.


Toen mijn zus moeder werd, heeft ze een rekbare doek gekregen. Die is vanzelfsprekend naar ons toe gekomen toen ik zwanger was van de eerste en hij is veel gebruikt de eerste zeven maanden. Falko leefde toen haast op mijn buik. Maar met 8 kilo vond ik dat op een gegeven moment wel te zwaar worden. Voor kerst heb ik toen mijn eerste geweven doek gekregen en mijn eerste draagjas. Sindsdien heb ik al de nodige doeken gehad en hebben we nog steeds meerdere doeken en jassen liggen.


Zowel Falko als Veerle worden nu nog gedragen. Soms ga ik zelfs dubbeldragend het huis uit. Mede hierdoor word ik in mijn omgeving gezien als de professional op het vlak van dragen en er wordt me dan ook geregeld gevraagd om te helpen. Logischerwijs was de volgende stap om echt draagconsulent te worden.
In september 2013 heb ik dan ook de cursus Draagconsulent I gedaan bij het Instituut voor Hechting en sindsdien ben ik gekwalificeerd om draagconsulten te geven en ben ik ook lid van de Vereniging van draagdoekconsulenten.


Januari 2014 heb ik, wederom bij het Instituut voor Hechting, de cursus draagconsulent II gedaan. Sindsdien kan ik dan ook workshops aanbieden. Tevens heb ik kennis opgedaan over het dragen met heupdysplasie, klompvoetjes, hoge en lage spierspanning. Naast die bijzondere omstandigheden hebben we ons ook verdiept in een aantal knopen, waaronder dubbeldragen, wat ik zelf al veelvuldig deed sinds de geboorte van Veerle.


Scholings CV

2015

2014

2013