Dragers


Een drager

Het voordeel van een drager is, dat je niet hoeft te rommelen met een lange lap stof en niet hoeft te leren knopen. Ook in de wereld van dragers kan je nog steeds verdwalen, want er is, net als bij doeken, veel keuze. Het belangrijkste onderscheid tussen verschillende soorten, is hoe je de drager vast zet. De ene moet geknoopt worden, de andere is met klittenband en weer een andere is met een gesp.


Niet alle dragers kunnen zowel op je buik, heup en rug worden gebruikt. Kijk daar dus goed naar vóór je wat koopt en denk goed na wat jij wilt.


In tegenstelling tot een doek moet je er bij een drager op letten, dat je kind uit de drager kan groeien. Wanneer een kind eruit gegroeid is, daar zijn de meningen nogal verdeeld over. Op het moment dat je kind niet meer van knieholte tot knieholte wordt ondersteund, zou je alvast moeten gaan denken over wat anders. Als je kind helemaal niet meer goed in de ‘M’-houding zit, met de knieën hoger dan de billen, dan zou ik zeker kijken voor wat anders. Echter er wordt ook wel gezegd, dat wanneer je maar af en toe draagt, je wat langer kan rekken. Denk hier voor jezelf kritisch over na.