Draagconsulten


Er zijn verschillende consulten mogelijk, afhankelijk van jouw behoeften. Alleen of samen met je partner. Beginner of gevorderd. Zelfs al tijdens je zwangerschap kun je een consult volgen, dan kun je alvast ervaren hoe het zal zijn om straks je kindje te dragen.


Tijdens een consult werken we samen aan je knooptechniek, om te zorgen dat je er daarna met een gerust gevoel mee verder kunt. We kunnen tijdens het consult kijken welke knoop bij jou past, of misschien heb je al een idee wat je wilt. Om het consult te kunnen voorbereiden, hoor ik graag vooraf naar welk type knoop je voorkeur uit gaat. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden: buikknoop met een rekbare doek, buikknoop met een geweven doek, rugknoop of ringsling.


We beginnen bij het oefenen met de hulp van een draagpop. Deze pop is qua gewicht en eigenschappen vergelijkbaar met een echte baby. Als je de knoop voldoende in de vingers hebt, kun je hem onder begeleiding proberen met je eigen kind.
Het is dan ook prima als je eigen kind(eren) aanwezig zijn. Echter is het voor het oefenen met de pop wel zo prettig om rust te hebben. Als er gedurende die tijd iemand anders is die op je kind(eren) past, dan kun jij in alle rust oefenen.


Ik kan zorgen voor de nodige doeken en dragers, zodat je een diversiteit kunt zien en proberen. Als je zelf één of meerdere doeken of dragers hebt kunnen we die natuurlijk ook gebruiken.
Wij beschikken over doeken van de volgende merken: Ellevill, Didymos, Girasol, Natibaby en Oscha. Als de uitleendoeken niet uitgeleend zijn, kunnen deze uiteraard ook mee. We hebben doeken in de maten 2, 4, 5, 6, 7 en 8 en qua materiaal kun je voelen aan katoen, katoen/linnen, katoen/bamboe, katoen/wol en katoen/zijde.
Verder heb ik naast de geweven doeken dragers van Emeibaby, Ergobaby, Hoppediz (Bondolino en HopTai), Manduca, Marsupi, Storchemwiege, Tula of een rekbare doek om te proberen.
Voor mijn partner en kinderen laat ik wel graag wat achter. Heb je dan ook specifieke wensen? Laat die dan tijdig weten. Dat geldt helemaal als je iets wilt zien of voelen wat wij niet standaard ter beschikking hebben. Ik kan dan proberen deze alsnog te regelen.


De opties

Consult opties

Als je zwanger bent, kunnen we al oefenen met een knoop en een draagpop. Als je kindje dan geboren is, dan kun je gelijk goed beginnen.


Tijdens een één op één consult help ik jou de gekozen knoop te maken, zodat jij je prettig voelt om er mee door te gaan.


Is je partner of een vriendin ook geïntresseerd om te dragen? Dan is een duo consult een uitkomst. Jullie krijgen dan allebei de hulp die je nodig hebt om dezelfde knoop goed te maken.


Elke keer dezelfde knoop gaat soms ook vervelen. Wil je wel eens wat anders proberen, maar weet je niet wat of hoe? In een opvolgconsult werken we verder op de kennis die je al hebt opgedaan.


Draag je al een tijdje, maar heb je een knoop die je niet lekker onder de knie krijgt? Dan kunnen we er samen in een mee-kijk consult naar toewerken om tot een beter eindresultaat te komen.


Wil je alleen eens bepaalde stoffen ervaren? Of uitzoeken welke maat doek het beste bij je past? Dan kun je tijdens een pas/voel consult naar hartelust proberen. Geef van te voren wel duidelijk aan wat je tijdens het consult wilt proberen.


Na een consult hebben we nog een leuke goodiebag voor je, met informatie, kortingen en goodies.


Reiskosten

Voor consulten binnen Alblasserdam, Dordrecht, Henrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht reken ik geen extra reiskosten. Buiten die gemeenten reken ik reiskosten op basis van het OV met als vertrekpunt bushalte Oranjelaan in Dordrecht.


Roker?

Omdat nare luchtjes in de doeken en dragers blijven hangen, doe ik in principe geen consults in ruimtes waar gerookt wordt, of waar een rokerslucht hangt. Als jij of één van je huisgenoten binnenshuis rookt, wees dan alsjeblieft zo eerlijk en kies voor een consult bij mij thuis.


Meer informatie en aanmelden

Heb je een keus kunnen maken of wil je meer weten? Kijk dan bij contact hoe je mij kunt bereiken. Uiteraard kunnen we ook in overleg kijken wat ik voor jou kan betekenen.
Consulten worden altijd in onderling overleg afgesproken. Je kunt een voorkeur aangeven, maar ik kan niet garanderen dat dat ook altijd mogelijk is.