Corona – Maatregelen vanaf 3 maart 2021

geplaatst in: Geen categorie | 0

Dat het bijna een jaar geleden is, dat we de eerste lockdown in gingen, kan ik bijna niet geloven. Dat ik en, naar ik vermoed, jullie ook er HELEMAAL klaar mee zijn is dan ook niet gek.
Het weer openen van de samenleving, al is het kleine stap voor kleine stap, voelt wel een beetje spannend, maar ook wij bewegen mee. Wel met de nodige voorzorgsmaatregelen en workshops zijn helaas nog steeds niet mogelijk.

Het hoe en wat kan je hier onder lezen.

Verhuur:

De verhuur kan gewoon, zoals gebruikelijk via DraagUitleen, maar ook hier zijn enkele maatregelen van toepassing. Hier vind je de uitleg hierover.

Consulten:

Het weer is mooi en we willen allemaal weer naar buiten en dan lekker de kleine bij ons dragen. Groot gelijk. Ik kan dus ook weer lekker veel ouders leren dragen en daar heb ik zin in.

Maar we moeten nog wel met heel Nederland zorgen voor elkaars veiligheid. Daarom gaat de voorkeur nog wel uit naar online consulten. Daarnaast ga ik wel weer live consulten geven, maar dan liefst in de vorm van bijvoorbeeld tuin- of raamconsulten. Het hoe en wat rond om consulten lees je hier onder.

Talli die een online consult geeft.
Talli die een online consult geeft.

Online consulten:
Hier gaat qua veiligheid nog steeds de voorkeur naar uit. Ook geeft dit mij de mogelijkheid om meer consulten per week te draaien, omdat er geen tijd tussen hoeft te zitten. Deze consulten vinden plaats via videobellen. We spreken samen vooraf een tijd af om aan de slag te gaan. Alles over de online consulten vind je hier.

Live consulten:

Voor live consulten gaat onze voorkeur er naar uit om deze lekker buiten in de frisse lucht te geven en uiteraard alleen als het veilig kan.
We bepalen samen wat wel of niet haalbaar is.

Welke veiligheidsmaatregelen nemen we:

  • Ik geeft maximaal 1 live consult per dag;
  • Het verzoek aan jullie is, dat wij die dag de enige, of op z’n minst de eerste bezoeker zijn;
  • Live consulten vinden zo veel mogelijk buiten plaats, of via een raam consult;
  • We houden zo veel mogelijk minimaal 1,5 meter afstand;
  • Bij een binnen consult en/of als de 1,5 meter niet haalbaar is, heeft het de absolute voorkeur dat er mondneusmaskers gedragen worden;
  • Kort voor het consult hebben we contact om te checken of we beide voldoen aan de voorzorgseisen van het RIVM. Denk hierbij aan verkoudheidsklachten, koorts, in contact geweest met een corona verdachte of bevestigde patiënt, etc;
  • We geven geen handen en ik neem zelf iets te drinken mee;
  • We werken allebei uit een eigen tas met materialen. Dat kan betekenen, dat Talli niet elke drager precies kan voordoen. Mondeling wordt je er dan doorheen gepraat, waar nodig. Dit geld bijvoorbeeld ook voor het afstellen van dragers/draagzakken;
  • De betaling doe je liefst met PIN. Onze PIN-automaat wordt na elk gebruik ontsmet;
  • Wij houden bij wanneer wij een consult hebben gegeven en bij wie, mocht het onverhoopt blijken, dat ik, of een eerdere klant, corona mee heeft gedragen, zal ik jullie hiervan op de hoogte stellen. Andersom de vraag aan jullie om dit ook te doen, mocht het jullie overkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *