“Verkopen jullie ook?”

Zeer regelmatig vindt onderstaande conversatie plaats:

Klant: “Wat kost deze als ik die bij jouw koop?”
Ik: “Wij verkopen niet, wel kan je hem huren om te testen en in de goodiebag zitten kortingsbonnen voor een aantal webwinkels.”
Klant: “Waarom verkoop je niet?”

Ik kan wel 100 redenen bedenken, waarom we wel of niet zouden willen of kunnen verkopen. Het is praktisch voor de klant, meer inkomsten voor ons, maar voorraad hebben kost geld, heb je dan de juiste kleur, of motief en opslag kost ruimte, etc.

De reden waarom wij niet verkopen heeft vooral te maken met onze principes. Wij vinden dat we alleen achter een systeem kunnen staan, als dat echt bij jou past. We vinden het daarom van belang om onafhankelijk te zijn van merken. Daarmee voorkomen we de prikkel om iets aan te prijzen wat niet helemaal het juiste is.
Ik hoor je al denken “maar dan kan je toch wel draagdoeken verkopen, daarvoor is de pasvorm toch geen punt.” Dat klopt wel grotendeels, maar er is zoveel te koop voor elke smaak en budget. Dus naast veel merken, zou ik ook nog eens veel kleuren en maten moeten hebben, om voldoende keuze te kunnen bieden en dat zou voor mij wel een voorwaarde zijn.

Na deze uitleg komt meestal de vervolgvraag: “Maar als een drager niet goed zit, kan je hem toch ook gewoon niet aan die klant verkopen?”
Dat is een lastige, want als een klant tussen twee systemen twijfelt en de ene verkopen we wel en de ander niet, dan is het wel erg makkelijk kiezen, terwijl dat niet de beste hoeft te zijn. Zeker als ze graag met spoed iets willen hebben.

Peter (mijn vriend en de man achter de schermen) en ik hebben het hier over de jaren al meerdere keren over gehad en elke keer is onze conclusie dat verkopen van draagsytemen niet past bij ons uitgangspunt wat we met DraagPracht en DraagUitleen willen bereiken.

Wat willen we dan eigenlijk bereiken?

We willen graag bijdragen aan het meer bekendheid geven aan het dragen van kinderen en dat klanten er meer van kunnen genieten, omdat ze een goed passend systeem hebben kunnen vinden. Dat doen we niet alleen met DraagConsulten en DraagWorkshops, maar ook door draagsytemen te verhuren via DraagUitleen. Ook via DraagUitleen verkopen we Poppen Meh Dai’s (mei tai) en zo nu en dan hebben we op beurzen wat kleine draaggerelateerde dingen mee om te verkopen.

Eerlijk is eerlijk. Zo nu en dan verkopen we wél draagsystemen, maar alleen DEMO modellen die uit onze stash gaan, bijvoorbeeld omdat het een verouderd model is. Ze zijn dan nog prima geschikt om mee te dragen, maar niet meer om uit te testen, omdat je hem daarna toch niet meer kunt kopen.
Deze zal je op DraagUitleen terug vinden bij de producten, als we op dat moment iets verkopen.
Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *